Bo prenova trenutne generacije najbolj prestižne limuzine v ponudbi bavarske znamke končno uspela ''prehiteti'' Mercedes-Benz S razreda?

BMW serije 7 se trenutno predstavlja že v šesti generaciji, ki je bila predstavljena leta 2016. Le-ta je konkurente v segmentu takoj presenetila z nizko maso karoserije, najbolj napredno tehnologijo, vozno dinamiko, visoko mero udobja in seveda prestižem. Kot prva je predstavila upravljanje s kretnjami, brezžično polnjenje mobilnikov, napredni pametni ključ, panoramsko strešno okno Sky Lounge, Bowers & Wilkins Diamond prostorski zvočni sistem, BMW Laserlight žaromete in Driving asistant med mnogimi drugimi. Prav tako je predstavljala tudi ledvičke, katerih zračne odprtine se lahko elektronsko prilagajajo glede na vozne razmere.

BMWBLOG - BMW 7 series - 730d - BMW A-Cosmos - Christmass lights (20)

A vse to ni bilo dovolj, da bi BMW serije 7 dejansko pristal na vrhu v svojem segmentu. Veliko ljudi pod najbolj izpopolnjene tega segmenta šteje Mercedes-Benz S razred, a G11/G12 serija 7 ji je brez dvoma takoj za petami. Sicer pa BMW že pripravlja prenovo generacije za leto 2019. Kot večina posodobitev bodo spremembe vidne v notranjosti kot na zunanjosti. Pričakujemo pa, da bo različica 750i s posodobljenim V8 motorjem razvila vsaj 460 ”konjev”, vstopni bencinski model 740i pa naj bi razvil 335 ”konjev”. Drugo leto sicer pričakujemo BMW 745e, ki bo nadomestil trenutno 740e. Govorice pravijo, da naj bi razvil skoraj 400 konjev iz naprednega hibridnega pogonskega sklopa. Baterije bodo popolnoma na novo razvite in tako tudi zagotavljale večjo kapaciteto, podobne tistim iz novega BMW i3 oziroma i3S. Zagotovo bodo na voljo tudi nove barve, dekoracije v notranjosti in različna oblazinjenja.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code