Pa ga imamo! Prenovljen BMW serije 1 nam sedaj ponuja vse kar smo si želeli, in še več..nove žaromete, ledvičke in posodobitev pod pokrovom motorja.

BMW serije 1 je že od nekdaj priljubljen model, najnovejša izvedba pa je pripravljena, da odličen rezultat še izboljša s prenovljeno zasedbo motorjev, ki pripomore k zmanjšanju porabe goriva in zmanjšanju emisij. Oblika zunanjosti in notranjosti sedaj bolj poudarja dinamičnost in športnost kompaktnega modela. Novo zasnovane ledvičke in večje odprtine za zrak skupaj s prenovljenimi žarometi bistveno spremenijo enko v bolj sofisticiran avtomobil. V sklopu osnovne opreme so slednji opremljeni z LED dnevnimi lučmi, medtem ko je polna LED izvedba na voljo v sklopu dodatne opreme. Tudi zadnje luči so bile popolnoma prenovljene in prihajajo v značilni obliki črke “L”. Dodatno užitek in udobnost v vožnji izboljšajo paketi Advantage, Sport Line, Urban Line in M Sport, ki omogočajo dodatno individualizacijo.

Izbor motorjev za novo modelno serijo BMW serije 1 je razširjen z najnovejšo generacijo bencinskih in dizelskih trivaljnih in štirivaljnih pogonskih enot. Zmogljivi motorji z visokim navorom s tehnologijo BMW TwinPower Turbo so, vsem na srečo, še zmeraj povezani s pogonom na zadnja kolesa, poleg standardnega 6-stopenjskega menjalnika pa je pri dodatni opremi sedaj možno izbrati 8-stopenjski Steptronic, ki ponuja tudi upravljanje prestavljanja s podporo navigacijskih podatkov.

Na čelu modelne serije blagovne znamke po učinkovitosti se nahaja BMW 116d EfficientDynamics Edition, ki iz svojega 1,5-litrskega trivaljnika iztisne 116 konjskih moči, njegova povprečna poraba goriva pa znaša 3,4 litra/100 kilometrov ob vrednosti emisij CO2 89 g/km po evropskem testnem krogu. Povečanje zmogljivosti je dobil najmočnejši 135i, ki sedaj z dodatnimi 5 kW proizvede 326 konjskih moči in je na voljo tudi s štirikolesnim xDrive pogonom, s katerim do stotice potrebuje le 4,7 sekunde.

BMW ConnectedDrive sedaj vključuje sistem aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go. Najnovejša generacija sistema za pomoč pri parkiranju pa omogoča bočno parkiranje na ozka parkirna mesta, omejena z dvema ovirama ali samo na eni strani, ter tudi samodejno prečno parkiranje. Elementi, kot so Driving Assistant s funkcijo kamere, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in prikaz omejitve hitrosti z informacijami o prepovedi prehitevanja, so prav tako na voljo. Prav vse prenovljene različice serije 1 imajo vgrajeno SIM kartico, ki omogoča uporabo klica v sili in funkcij BMW TeleServices.

Preko aplikacij se lahko v avtomobil integrira dodatne spletne storitve, s katerimi se upravlja varno, intuitivno in udobno preko sistema iDrive. Novi navigacijski sistem Professional pa prav tako ponuja samodejno posodabljanje cestnih kart, s pomočjo mobilnega telefona preko vgrajene SIM kartice, ki je tri leta po registraciji avtomobila brezplačna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code