Na zunanjosti ne bo velikih sprememb, večje pa pričakujemo pod motornim pokrovom. Prenovljeni motorji bodo zmogljivejši in z nižjimi izpusti emisij.

Mini je na letošnjem frankfurtskem salonu presenetil z izjemno agresivnim JCW GP konceptom, s katerim so prav zagotovo dosegli veliko zanimanja, a dejstvo je, da bodo tudi bolj običajni JCW modeli v bližnji prihodnosti deležni prenovePrenovljeni trivratni John Cooper Works model je bil v zadnjih dneh že opažen na nemškem Nurburgring dirkališču. Iz fotografij lahko opazimo, da bo sprememb na zunanjosti zelo malo, pričakujemo pa, da bo le-teh več pod kožo.

BMWBLOG-MiniCooper-JCWFacelift- (8)

Prav tako pričakujemo drugačno grafiko sprednjih žarometov, zadnje luči pa bodo na videz podobne Union Jack zastavi, kot na konceptu, ki smo ga videli na frankfurtskem avtosalonu. Pri znamki pa obljubljajo, da bo prenovljena generacija pod pokrovom motorja predstavljala prenovljen sistem prisilnega polnjenja. Inženirji bodo ohišje izpušnega kolektorja in turbinski polnilnik namestili kar v bližino glave motorja, za razliko od trenutne postavitve, kjer sta ta dva nekoliko ločena.

Modeli s trivaljnim motorjem bodo od sedaj naprej opremljeni z aluminijastim ohišjem turbo polnilnika, štirivaljni motorji različice Cooper S in JCW pa jeklenega. Hladilni sistem vseh motorjev bo močno izboljšan, s čimer bodo znižali izpuste emisij, prav tako pa bodo vsem različicam nekoliko povečali moč motorja. Trenutni Mini Cooper JCW razvije 228 ”konjev” z 2,0-litrskega štirivaljnega bencinskega motorja. Po spletu krožijo tudi govorice o tem, da Mini pripravlja dvosklopčni samodejni menjalnik. Sicer pa bodo v prenovljeni generaciji na voljo drugačne barve zunanjosti in oblazinjenja z različnimi dekorativnimi elementi notranjosti.

Fotograf: CarPix for CarScoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code