BMW serije 7 ima eno pomankljivost. Nima predstavnika M družine, kar pomeni da nima konkurenta Mercedes-Benzovemu S63 AMG ali Audiju S8.

Pri BMW pravijo, da enostavno ni razloga za ustvarjanje Motorsport sedmice. Najmočnejša serija 7, ki jo bavarsko podjetje premore je BMW 760i, po zadnjih informacijah pa bo ta izvedba najmočnejša tudi pri novi, prihajajoči generaciji.

Če želite bolj dinamično luksuzno limuzino ima za vas rešitev podjetje Alpina, ki iz 4,4-litrskega V8 N63 motorja iztisne 540 konjskih moči in 730 Nm navora, ki je na voljo tudi z xDrive štirikolesnim pogonom. Alpina B7 Biturbo xDrive je najhitrejša sedmica, ki je na voljo na trgu; do stotice potrebuje 4,5 sekunde, kar je 0,1 sekunde hitreje od 760i. Morda se vam 0,1 sekunde ne zdi veliko in imeli boste prav. Povečanje zmogljivosti ne prinaša drastičnih sprememb pri dirkalnih podvigih, vendar Alpina ponuja mnogo več kot samo nadgradnjo zmogljivosti. Izgled je zelo pomemben del prenove. Preoblikovana karoserija je izdelana pod rokami mojstrov, kar tudi dokazujejo spodnje fotografije.

Seveda takšna lepota ni poceni. Če želite, da je Alpinina sedmica vaša, boste zanjo odšteti okoli 130.000 €.

Vir: Autogespot

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code