BMW bo še bolj zbližal 'običajnega' BMW 340i in športnega M3 saj bo v naslednji generaciji serije 3 ponudil tudi model M340i, ki bi lahko od športnejšega brata podedoval tudi karbonsko streho.

V zadnjih mesecih, smo bili priča vrsti vohunskih fotografij testiranja prihodnje G20 generacije BMW serije 3, ki bo svoj debi dočakal šele konec prihodnjega leta. Med temi fotografijami je izstopal predvsem M Sport paket, ki je že zakamufliranemu testnemu avtomobilu, dal športnejšo podobo, videli pa smo lahko tudi bolj običajnega 325e.

Na zadnjih slikah pa lahko med testiranji vidimo še bolj športno različico serije 3, na kateri prvič vidimo tudi streho prototipa, ki je popolnoma prekrita s črnim trakom. Seveda bi to lahko bila steklena panoramska streha, vendar tega pri prototipih, še nikoli nismo opazili. Ravno zato se sprašujemo, ali ne prikrivajo mogoče karbonske strehe za M Performance različico serije 3? Ravno karbonska streha na BMW M340i bi M oddelku omogočala, da ponudijo konkurenčno limuzino v tem zelo konkurenčnem segmentu, ki bi ponujala boljšo vozno dinamiko in večjo zmogljivost od ‘običajne’ serije 3.

BMWBLOG-M340i-carbon-fiber-roof (2)

V trenutni generaciji serije 3, model 340i ponuja sicer 326 konjskih moči, ki jih zagotavlja B57 šestvaljni pogonski agregat, bodoči M340i M Performance, pa bi lahko ponujal med 380 in 400 konjskimi močmi. Obenem bo imel še močnejši zavorni sistem, posebna aluminijasta platišča, veliko karbonskih dodatkov in xDrive štirikolesni pogon z vektorskim prenosom navora. Tako kot nova serija 5, bo tudi prihodnja generacija serije 3 zgrajena na CLAR platformi, ki bo zagotavljala do 40 kilogramov manjšo maso vozila v primerjavi s sedanjo generacijo, kar se bo poznalo tako na vozni dinamiki, kot tudi na manjši porabi. Moramo reči, da se tega modela že zelo veselimo!

BMWBLOG-M340i-carbon-fiber-roof (3)

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code