Druga generacija BMW X4 je bila opažena na enem izmed evropskih tovornjakov z avtomobili.

Od stebrička A naprej izgleda novi BMW X4 identičen prihajajoči tretji generaciji modela X3, ki smo ga že kar nekajkrat videli v zadnjih nekaj mesecih. Ta prototip BMW X4 pri sprednji maski izgleda še bolj agresiven in posledično za marsikoga bolj privlačen, spremembe pa so opazne tudi pri LED svetilih.

Iz boka novi X4 izdaja drugačno linijo, ki je še bolj enakomerno spuščajoča in se zaključi z visokim in za ta tip vozila tipično privzdignjenim zadkom. Zadnja vrata so močno izbočena, kar poudarja športen značaj vozila.

new-bmw-x4-spy (3)

Pod karoserijo novi X3 in X4 uporabljata BMW CLAR platformo, ki je že bila uporabljena pri modelih serije 5 in serije 7. Kot se za sodobna vozila spodobi ta arhitektura v veliki meri uporablja močno jeklo, aluminij in druge lahke materiale. Z močjo bodo modela X3 in X4 oskrboval štiri- in šestvaljni bencinski ter dizelski motorji, med začetnimi modeli, pa se zna pojaviti celo trivaljni motor.

Kot pri trenutni generaciji si bosta BMW X3 in X4 delila notranji dizajn in armaturno ploščo. Fotografije prototipa BMW X3 so pokazale, da bo nova generacija X3 uporabljala samostoječ zaslon kot pri drugih modelih, na njem pa bo seveda na voljo novi sistem iDrive. X3 bo na trgu lansiran do konca letošnjega leta, X4 pa mu bo verjetno sledil z nekajmesečnim zamikom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code