Kabriolet različica BMW i8, ki naj bi nosila ime i8 Spyder, naj bi bila predstavljena skupaj s posodobljenim kupejem v začetku prihodnjega leta, njun hibridni pogonski sklop pa naj bi po novem proizvajal kar 420 konjskih moči.

Obe različici BMW-jevega tekmeca Porscheju 911, bosta prihodnje leto deležni tako estetskih, kot tudi mehanskih izboljšav, višja pa bo tudi začetna cena. Zunanje posodobitve bodo vključevale nove prednje žaromete z zanimivejšim LED svetlobnim podpisom, Spyder različica pa bo imela za več vizualne drame, na mestu ‘prtljažnih’ vrat dva varnostna loka za voznikom in sovoznikom. Ta značilnost je bila prikazana že lansko leto na ‘Consumer Electronics Show 2016’ v obliki BMW i Vision Future.

BMWBLOG-i8Spyder (4)

Platneno streho na Spyder različici se bo moralo odstraniti ročno, po vsej verjetnosti pa bo kabriolet tudi težji od kupejevske različice, ki v sedanji izvedenki tehta 1560 kilogramov.

Obe novi različici BMW i8, naj bi dobili 10% povečanje moči z nadgradnjo hibridnega pogonskega sklopa, kar naj bi moč dvignilo na okoli 420 konjskih moči, to pa je le 10 ‘konjev’ manj od moči, ki jo proizvaja 3.0 litrski biturbo šestvaljnik v modelih M3 in M4. Pogonski sklop bo obdržal enako zasnovo, ki se sestoji iz 1.5 litrskega turbobencinskega motorja in treh elektromotorjev.

BMWBLOG-i8Spyder (1)

Pričakujemo tudi posodobitve v notranjosti, kjer bo i8 zagotovo prejel najnovejšo različico sistema iDrive s tehnologijo prepoznavanja kretenj. Cena se bo po vsej verjetnosti dvignila, Spyder pa bo zagotovo stal več od običajne različice, vendar zaenkrat še ne vemo koliko dražji bo.

Prenovljeni i8 bo na ceste zapeljal kmalu po predstavitvi zmogljivejše različice i3 imenovane i3S, celotna ‘i’ podznamka pa bo zagotovo veliko pridobila s sodelovanjem z Intel-om in Mobileye-m pri razvijanju avtonomnih vozil. Najnovejši seriji 7 in 5 imata že ‘pol-avtonomne’ lastnosti, ki bi jih zagotovo lahko inženirji implicirali tudi na hibridni sklop v BMW i8.

BMWBLOG-i8Spyder (18)

 

Fotograf: autocar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code