Nekaj časa nazaj se je že omenjalo, da po vsej verjetnosti BMW ne bo ostal samo pri dveh električnih vozilih. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo od i3 manjšo in bolj kompaktno verzijo avtomobila z električnim pogonom, ki naj bi se imenoval BMW i1. Najmanjši član i družine naj bi bil izdelan v sodelovanju z MINI […]

Nekaj časa nazaj se je že omenjalo, da po vsej verjetnosti BMW ne bo ostal samo pri dveh električnih vozilih. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo od i3 manjšo in bolj kompaktno verzijo avtomobila z električnim pogonom, ki naj bi se imenoval BMW i1. Najmanjši član i družine naj bi bil izdelan v sodelovanju z MINI Rocketman električnim vozilom.

S sledenjem filozofije BMW i vozil glede oblikovanja in izdelave, lahko i1 pričakujemo na trgu pred letom 2020. Seveda tukaj nastane nekaj problemov. Če pogledamo, kako trenutno uspeva BMW i3, je jasno, da električna vozila potrebujejo še kar nekaj posodobitev in popravkov. BMW i3 je namreč dobil do sedaj že nešteto pritožb, najdenih je bilo kar nekaj problemov z elektroniko, ima pa tudi precej kratek doseg kilometrov. Če bi i1 pričeli razvijati s podobnim znanjem in tehnologijo, bi verjetno zaradi manjšega vozila/manj prostora vanj vstavili manjšo baterijo, ki bi obenem tudi zmanjšala težo. Posledično pa bi imel i1 še manj dosega, kar pa je problem že pri večjem bratu.

bmw-i1

Nedvomno bo v naslednjih letih i oddelek dobil nove modele, vendar so veliko bližje uresničitvi večji modeli, kot sta naprimer BMW i5 in BMW i9. Lahko tudi, da nas v naslednjih letih čaka kakšen električen i crossover, s katerim bi BMW konkuriral Tesli, ki uspešno razširja svoja obzorja in veje modelov. Do konca desetletja torej lahko pričakujemo, da bo BMW razširil svojo i družino, vprašanje je le, kateremu modelu se bodo posvetili prej. Najbolj realna trenutno pa bo izdelava nove generacije i3, ki bo imela popravljene trenutne pomankljivosti.

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code