BMW M2 CS in M2 GTS sta resnična in prihajata že kmalu, saj ju razvijajo v prav tem trenutku. BMW M2 je namreč izredno uspešen avtomobil za znamko BMW, ne v prodajnih številkah (ki so omejene), temveč v navdušenosti uporabnikov.

A preseneti nas lahko dejstvo, da se razvoj tega vozila ni ustavil z začetkom proizvodnje vozila. Oddelek M je počasi a vztrajno nadaljeval z razvojem dveh še bolj zanimivih in težko pričakovanih različic.

bmw-m2-cs-render (10)

BMW M2 CS

M2 CS bo imel dve ključni lastnosti po katerih se bo avtomobil ločeval od običajnega BMW M2. Prva bo uporaba motorja iz modela M4, kar pomeni, da bo pod pokrovom vrstni šestvaljni motor S55 z dvema turbinama. Pričakujemo, da bo moč nekoliko zmanjšana in bo dosegla 400 konjskih moči ter 500 Nm navora. Opcijsko bo seveda na voljo DCT, ki bo pospešek do stotice približal štirim sekundam.

Druga pomembna sprememba pa je zmanjšanje teže vozila. Govorice nakazujejo na aluminijasto streho, tanjše steklo, lažje vzmetenje in športne sedeže. M2 CS naj bi bil za dobrih 20 kilogramov lažji od običajne različice M2. Začetek proizvodnje naj bi bil marca 2018.

BMW M2 GTS

BMW M bo na modelu M2 CS izdelal še bolj dirkaško naravnanega BMW M2 GTS. Govorice namigujejo, da bo dosegel 450 konjskih moči, motor pa bo S55 iz BMW M4 CS. Po izgledu naj bi se zgledoval po trenutnem M2 MotoGP.

Na voljo bo le z menjalnikom DCT, ta dirkaška različica pa bo omejena na le 1000 enot po celem svetu.

M2 GTS bo seveda prejel varnostno kletko, odstranjeni bodo zadnji sedeži, dodani pa vsi elementi, ki jih potrebuje BMW M GTS. Teža bo dodatno znižana iz že tako lažjega BMW M2 CS. Novinec naj bi si nekaj delov sposodil tudi od novega BMW M5. A GTS je v še zelo začetni fazi in zato trenutno o njem vemo precej malo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code