Čeprav je v zadnjem času kar veliko prahu dvignila novica o razširjenih načrtih prodaje spredaj gnanih vozil UKL platforme, nas malo pomiri dejstvo, da pri BMW niso obupali nad pogonom na zadnjo os in ostajajo zvesti kupcem, ki si ga želijo. Prihajajoča serija 7 s tem namenom tudi predstavlja prihodnost vozil na zadnji pogon. Modularne […]

Čeprav je v zadnjem času kar veliko prahu dvignila novica o razširjenih načrtih prodaje spredaj gnanih vozil UKL platforme, nas malo pomiri dejstvo, da pri BMW niso obupali nad pogonom na zadnjo os in ostajajo zvesti kupcem, ki si ga želijo. Prihajajoča serija 7 s tem namenom tudi predstavlja prihodnost vozil na zadnji pogon.

rear_wheel_drive (1)

Modularne platforme, kot je VW MQB arhitektura, so glavna tema pogovorov v zadnjih dneh, Automotive News poroča, da bo BMW naredili enak korak z novo, zadaj gnano arhitekturo, imenovano “35up”. Arhitektura naj bi se nanašala na vozila serije 3, 4, 5, 6 in 7.

Nova platforma naj bi bila prvič predstavljena na naslednji generaciji limuzinske različice serije 7, ki bo v salone prišla konec leta 2015 ali pa v začetku leta 2016. Njena arhitektura bo nato prenešena na mnogo drugih modelov, kot so to storili pri UKL platformi.

BMW-jev elitni model serije 7 do sedaj ni bil ravno primerljiv z novim Mercedes-Benz S razreda, zato sedaj upajo, da bo naslednja generacija z prenovljenim oblikovanjem pridobila konkurenčnost na trgu, prvič pa bo na ogled na Frankfurtskem avto šovu leta 2015. 35up platforma bo grajena iz lahkih in obstojnih materialov, tako bo iz prejšne generacije iz jeklenega ogrodja prešla na karbonska vlakna in aluminij za zmanjšanje teže in izboljšanje vozne dinamike.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code