To je edinstven primerek prve generacije serije šest, ki se ponaša z redko Alpina predelavo. Le-teh je dandanes na cesti izjemno malo, še manj pa tako dobro ohranjenih kot je ta.

Če iščete BMW E24 serije 6, vam bo tale primerek morda polepšal dan. Gre za Alpino B9 3.5 Coupe letnika 1984. Izdelanih je bilo le 75 primerkov, ta primerek pa ima vgrajen samodejni menjalnik. Prodajalec omenja tudi dejstvo, da jih je na cesti dandanes seveda veliko manj, dodaja pa, da je ta primerek popolnoma originalen. Pod motornim pokrovom najdemo 3,5-litrski M30 vrstni šestvaljni bencinski motor, ki razvije 245 ”konjev”, moč na kolesa pa prenaša štiri-stopenjski samodejni menjalnik.

Alpina-prodaja

Ta primerek je bil sprva izvožen na Japonsko, od novega pa je prevozil 83 tisoč kilometrov. Seveda ima lastnik zabeleženo popolnoma vso zgodovino vozila, celo originalna navodila in dva ključa. Zunanjost je odeta v Alpine belo barvo z zlatimi dekorativnimi elementi. Že iz fotografij se vidi, da je bilo za vozilo izjemno lepo poskrbljeno, v notranjosti pa se ponaša retro oblazinjenje s sprednjima Recaro sedežema. Armaturna plošča je v odličnem stanju, brez vidnih poškodb, tudi originalna nalepka, ki opozarja na delo s samodejnim menjalnikom je še vedno na svojem mestu.

Alpina se je pri predelavi posvetila tudi motorju, inženirji so vgradili izboljšane komponente motorja s kvalitetnimi Mahle valji in optimizirali motorni računalnik. Alpina B9 3.5 po tovarniških podatkih tako doseže 238 kilometrov na uro, pri predelavi pa so vgradili tudi izboljšane elemente podvozja, vzmeti in blažilnike.

Vozilo se pri prodajalcu Seymour Pope, ki se nahaja v Hertfordshire, Angliji prodaja za dobrih 67 tisoč evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code