Januarja 2015 bo BMW razkril “facelift” serijo 1. Že do sedaj uspešna kombilimuzina prihaja na trg z izboljšano “ahilovo peto” – LED žarometi, ki bodo po napovedih sedaj bolj podobni tistim na seriji 2 Coupe. Kupci se med drugim tudi že lahko veselijo preoblikovanih ledvičk, največje spremembe pa se bodo zgodile pod pokrovom motorja. Prvič bo namreč v […]

Januarja 2015 bo BMW razkril “facelift” serijo 1. Že do sedaj uspešna kombilimuzina prihaja na trg z izboljšano “ahilovo peto” – LED žarometi, ki bodo po napovedih sedaj bolj podobni tistim na seriji 2 Coupe. Kupci se med drugim tudi že lahko veselijo preoblikovanih ledvičk, največje spremembe pa se bodo zgodile pod pokrovom motorja. Prvič bo namreč v serijo 1 vstavljena bencinska ali dizelska različica trivaljnika.

serija-1-facelift

Nova trivaljna motorja B37 in B38, ki ju najdemo v BMW serije 2 Active Tourer in v novem MINI-ju, bosta pri enki po vsej verjetnosti poimenovana 116d in 116i. Kupci pa bodo lahko izbirali še med opcijami štirivaljnkov: BMW 118d, 120d, 125d bodo uporabljali B47 štirivaljni motor z občutno izboljšanim zvokom in močjo: 150 konjskimi močmi pri šibkejšem in 190 konjičkov pri močnejšem 120d. Najmočnejši dizel 125d naj bi dobil nekaj več moči od trenutno prisotnih 218 konjskih moči.

Svetovna premiera “Facelift” serije 1 bo čez dva meseca na genevskem avtomobilskem salonu 2015.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code