München. Prva vozila BMW i8 (poraba 2.1-0.0 L/100 km ; emisije 49-0 g/km) so predana kupcem na BMW Welt v Münchnu: prvih osem lastnikov iz Nemčije prejme svoja i8 vozila v sklopu uradnega dogodka...

…v katerem jim ključe predata Roland Krüger, vodja prodaje in marketinga za BMW Group v Nemčiji in Helmut Schramm, vodja produkcije električnih vozil v Leipzigu. Prva prodana BMW i8 vozila otvorijo tudi BMW laserske luči.

Ekskluzivnega večernega sprejema, ki počasti začetek prodaje i8 se udeleži tudi veliko slavnih gostov, med drugim tudi TV voditelj Thomas Gottschalk in igralec Thomas Kretschmann.

BMW “Laser Light” v serijski proizvodnji je zgodovinski dogodek, saj je pri i8 to otvoritev te vrste inovativne osvetljitve. Prednje luči, ki so sicer standardno LED, so opcijsko lahko obogatene z laserskimi dolgimi lučmi, ki nadgradijo vidljivost do 600 m, kar je še enkrat daljše območje od standardne osvetljitve. Inovativna tehnologija porabi 30% manj energije, kot že tako varnčne LED luči, pripomore k zmanjšanju teže, potrebno je tudi manj prostora za namestitev. Visoka stopnja razsvetlenja cest pripomore k bolj udobni in varni vožnji.

Slike dogodka si lahko ogledate v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code