Velik preskok z napredkom v tehnologiji je za seboj pustil kar nekaj BMW modelov, ki so postali zadnji svoje vrste. Tako se je z menjavo imen končala tudi dinastija M3 kabrioleta.

Srečnež iz ZDA, ki je bil do sedaj lastnik dveh poletnih bavarcev se je odločil, da ju proda kar v paketu prek eBaya. Tako sta se za vrtoglavo vsoto včeraj skupaj prodala 1991 E30 M3 Cabrio in 2013 E93 M3 Cabrio. Če že sami niste ugotovili, ima nov lastnik sedaj v lastni enega prvih in enega zadnjih vozil družine M3 kabrioletov.

Če se vrnemo v zgodovino, je bil po začetku proizvodnje E30 M3 Coupeja leta 1985 kabriolet dobra ideja. Inženirjem je bila zato zadana naloga, da izpeljejo projekt Cabrio različice. Pod pokrovom motorja sprememb ni bilo, še zmeraj je ostajala ista 2,5-litrska S14 enota z 240 konjskimi močmi, uporabljal je tudi isti 5-stopenjski ročni menjalnik, vendar je iz tovarne na koncu zapeljalo le 768 enot. Če preskočimo dvajset let kasneje, se znajdemo pri zadnjem proizvedenem M3 E93 in zadnjim M3 z atmosferskim motorjem. Avtomobil je ikoničen zaradi mnogo lastnosti; prvi je nedvomno motor: S65 V8, je pa tudi zadnji M3 Cabrio, saj je najnovejša generacija to obliko preimenovala v M4.

Oba zelo priljubljena modela sta v rokah enega samega novopečenega lastnika, ki je zanju odštel kar 110.000,00 dolarjev. Vsota predstavlja kar zajeten kupček denarja, vendar priljubljenost in povpraševanje po modelih nakup naredi le dobro investicijo za prihodnost.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code