Novinec prestižne družine Rolls-Royce Dawn, izpeljan iz klasičnega Wraitha se od slednjega razlikuje po nekaj več centrimetrih, po zložljivi strehi in slabih petih sekundah do stotice.

Za ljudi s skoraj neomejenim “budgetom” je na svetu kar nekaj avtomobilov, ki jim lahko ukradejo pogled. Med njimi je nedvomno tudi paleta Rolls-Roycevih modelov, na čelu pa je najnovejši prišlek – Dawn. Kabriolet najvišjega možnega razreda pod pokrovom skriva 6,6-litrski V12, ki proizvede 570 konjskih moči in 780 Nm navora, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 250 km/h. Do 100 km/h potrebuje 4,9 sekunde, kar je za dva in pol tonsko pošast izjemna hitrost; vseeno pa njegova poraba ni niti najmanj ekonomična: poraba v mestu znaša kar 21,4 litra na 100 km, skupna poraba pa naj bi se gibala okoli 14 l/100km.

rr-dawn-forgiato (3)

Glede na to, da je povprečni kupec takšnega vozila star okoli petinštirideset let je jasno, da se verjetno ne bo odločal za drastične modifikacije vozila. Vseeno se starost počasi manjša, z njo pa kupci, ki bi vseeno na svojega Rollsa dali novo obutev. Takole je iz originalnih platišč Dawn prešel na Forgiato poprodajne primerke, ki pa imajo sloves, kvaliteto in ceno, ki je vredna, da se znajde na takšnem vozilu. Za 24-palčna Forgiato QUATTRESIMO-ECL platišča boste namreč odšteli okoli deset tisočakov. Vseeno cena za platišča ni nič v primerjavi z Dawnom, zaradi katerega bo marsikatera denarnica lažja za 330.000,00 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code