BMW je razkril prvi videoposnetek svojega prihajajočega hibrida BMW i8 Roadster. S tem BMW predstavlja tretji model svoje podznamke BMW i, na videu pa ga lahko vidimo v zračnem tunelu.

Bavarski avtomobilski proizvajalec bo kmalu razkril dokončno različico BMW i8 zgoraj brez, s tem pa bo model i8 prejel tudi lepotno osvežitev.

Novosti bodo zaobjemale nekoliko preoblikovane LED luči, nova pa bosta tudi sprednji ter zadnji odbijač in izbor lahkih platišč. Največja in najpomembnejša sprememba bo prav gotovo sprememba zadka, povsem nova in izstopajoča stvar pa bodo tudi zračne blokade za voznikom in sovoznikom pri brezstrešni različici.

2018-bmw-i8-roadster-teaser (6)

Pri Roadsterju ostajajo tudi metuljasta vrata, ki so pripeta na stebriček A, mehka platnena streha pa naj bi se po ugibanjih odpirala ročno.

Hibridni pogonski sklop ostaja dokaj podoben, saj bo za zabavo še vedno skrbela kombinacija 1,5-litrskega bencinskega motorja, ki je nameščen za voznikom in elektro motor, ki je nameščen v nosu vozila. Povečala naj bi se moč vozila in sicer za približno 10 odstotkov, kar pomeni, da bo novi i8 razvil okrog 400 konjskih moči namesto prvotnih 362 KM.

Osvežitve bo deležna tudi notranjost, ki bo ponujala nove opcije usnjenega oblazinjena, seveda pa bo avtomobil opremljen z najnovejšim info-zabavnim sistemom. BMW bo novo različico i8 in i8 Roadster začel prodajati v začetku leta 2018, vozili pa bomo najverjetneje videli že na avto salonu v Frankfurtu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code