Ljubitelji bavarskih Roadsterjev pozor! Prvič je bil v divjini opažen zakamufliran Z5, ki bo nasledil trenutnega kralja segmenta BMW Z4. Kaj nam bo BMW ponudil tokrat? Napredno hibridno tehnologijo? Izjemno aerodinamičnost? Morda tudi novega BMW M člana?

Če ste do sedaj dvomili, da prihaja naslednik BMW Z4, imate tukaj in sedaj trdne dokaze, da BMW ustvarja nekaj izjemnega. Prve fotografije BMW Z5 Roadsterja so bile ustvarjene ponoči v zelo mrzlem vremenu in z zelo zakamufliranim testnim primerkom – posledično se vozila ne razloči dovolj dobro za optimalno predstavo o končnem izdelku. Vseeno po fotografijah sledeč lahko razberemo, da bo Z5 večji od predhodnika in bo uporabljal mehko platneno streho in ne trde, kot jo je doslej BMW Z4.

bmw-z5-roadster (5)

Na ženevskem avtomobilskem salonu v letu 2015 je Klaus Frolich povedal, da v razvoj ni vključen le naslednik Z4, temveč tudi na isti platformi osnovana Toyotina različica. Podjetji sta v sodelovanju ustvarjali tri različne športne modele, ki so bili do sedaj skrbno skriti pred mediji. Toyota je trenutno največji proizvajalec vozil na svetu, njeni privrženci pa so jo že nekajkrat obtožili zaradi mankajočega športnega avtomobila, katerega mesto je včasih zasedala legendarna Supra. Sedaj lahko s sodelovanjem uporabijo znanje BMW Motorsport in prerojijo svojo legendo. Po drugi strani pa BMW potrebuje hibridno tehnologijo za spopadanje z novimi ukrepi za zmanjšanje emisij. Kot vsi vemo, so v to smer že aktivno delovali s predstavitvijo i oddelka, v katerem trenutno kraljujeta BMW i3 in i8. Toyota pa bi lahko zagotovila ravno napredno tehnologijo električnih motorjev in baterij, ki je trenutno bolj razvita od BMW-jeve.

Kar se tiče oblikovanja, je možno še veliko različnih izpeljav. Verjetno pa bo BMW ostal pri oblikovanju, ki ga uporablja za svoje roadsterje. Z nekoliko modernejšim pridihom seveda. BMW Z5 naj bi bil prvič predstavljen leta 2017, z začetkom prodaje še isto poletje.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code