Razkrito: Kaj se skriva pod pokrovom motorja pri BMW i8?

0
Ste se kdaj od uradnega razkritja BMW i8 vprašali kaj se skriva pod sprednjim pokrovom motorja? Je tam res motor ali kaj povsem drugega? Sedaj si lahko ogledate na lastne oči, razkritje vas bo presenetilo!

BMW i8 je izredno zanimiv avtomobil, saj je začrtal povsem nove smernice v svet hibridnih športnih vozil. Je tehnološko napreden, vizualno nadvse futurističen in vozniško fantastičen. BMW je s tem avtomobilom vsekakor zadel v polno.

Uporabljeni so lahki ter napredni materiali kot je aluminij in z ogljikovimi vlakni ojačana plastika. Znano je tudi, da za moč skrbijo kar trije motorji; dva električna nameščena na sprednji osi ter 1,5-litrski trivaljni bencinski agregat na zadnji osi. Slednji razvije 231 konjskih moči, oba elektro motorja skupaj pa 131 konjskih moči, kar vozilu daje zavidljivo skupno moč 362 konjskih moči. Zadnji motor je sicer tudi dobro zakrit in ga vidimo le stežka, a vseeno nas zanima kaj se skriva spredaj kjer BMW ni ponudil možnosti odpiranja pokrova.

Radovednost nekaterih je pripeljala tako daleč, da so se dejansko lotili odpiranja sprednjega pokrova. In ugotovite? Kaj vse se skriva pod futuristično oblikovalnim pokrovom?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code