O BMW M2 Competition govorimo že kar nekaj časa, tudi precej smo že izvedeli o samem avtomobilu in zdi se, kot da je avtomobil že na trgu. A temu ni tako ...

V resnici o avtomobilu še ni kaj dosti potrjeno, BMW pa je zelo skrivnosten in ne izdaja nikakršnih novih informacij. A zahvala gre računalniškim ustvarjalcem, ki glede na vse znane informacije in BMW oblikovalski jezik upodabljajo zelo nazorne približke končnega izdelka. Tokrat lahko vidimo sprednji del prihajajočega BMW M2 Competition in najverjetneje končni izgled ne bo daleč od prikazanega.

Novi M2 Competition bo seveda osnovan na prenovljenem modelu, kar pomeni, da ga bomo lahko prepoznali že po novih sprednjih in zadnji LED lučeh. Da bo še bolj prepoznaven naj bi BMW M poskrbel še za večje zračne reže z bolj agresivnimi linijami ter za črne ledvičke na nosu vozila.

BMWBLOG-Renderings-BMW-M2-Competition (27)

Spremembe pa se tukaj še ne končajo. M2 Competition bo imel tudi vzvratna zunanja ogledala oblečena v ogljikova vlakna, vsi kromirani dodatki pa bi lahko bili zamenjani za bleščeče črno barvo. Spremembe pa bodo opazne tudi na zadku kjer bo še bolj poudarjen zadnji difuzor, nameščeni bodo drugačni izpušni zaključki in pa spojler na prtljažnih vratih. Pokrov motorja bi se lahko zgledoval po tistem pri M4 GTS.

Kar se tiče motorja bo novi “najboljši M vseh časov” deležen osupljive nadgradnje. Namesto 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnika z eno turbino bosta po novem za zadostno moč skrbeli kar dve turbini, kot pri BMW M3/M4. Pravzaprav bo motor vzet prav iz omenjenih modelov, razvil pa bo le nekaj konjev manj, najverjetneje okrog 405 KM.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code