Imate morda nekaj odvečnih milijonov, za katere ne veste, kaj bi z njimi?

No, natančneje potrebujete “le” dobra 2,2 milijona evrov za pridobitev avtomobilskega dragulja – to je čudoviti BMW 507 iz leta 1957, ki bo julija na voljo na dražbi na festivalu hitrosti Goodwood v Angliji. Od novega si ga je lastil John Surtees, sedaj pa je avtomobil dočakal dan, ko bo zamenjal svoj dom. Zaenkrat povsem natančno še ne vemo kakšno ceno bo dejansko dosegel avtomobil, a predvidevamo, da bo presegel povprečno mejo 2 milijona evrov, kjer se sicer vrti cena takšnih lepotcev. Mnogi poznavalci so prepričani, da je to drugi najbolj vreden BMW 507 na svetu, takoj za tistim, ki si ga je lastil slavni Elvis Presley.

1957-bmw-507-john-surtees-bonhams (26)

A tudi ta primerek ima za seboj bogato zgodbo in zgodovino. Njegov prvi in edini lastnik je bil legendarni dirkač John Surtees, ki si ga je lastil vse do svoje smrti, do prejšnjega marca. avtomobil si je pridobil na prav poseben način. Leta 1956 je bil John zelo uspešen motorističen dirkač, ki je dosegal odlične rezultate. Po odlični sezoni so ga vodilni v ekipi MV Agusta želeli nagraditi, a niso točno vedeli s čim. John je omenil BMW 507, ki ga je nedavno videl in se vanj povsem zaljubil. Ker je cena vozila krepko presegala 4000$ kolikor je bilo namenjeno za nagrado so se dogovorili, da si strošek nakupa vozila vseeno razdelijo v razmerju 50:50.

John si je tako na zanimiv in zaslužen način pridobil izreden avtomobil, ki ga je obdržal vse do svoje smrti. Ta izjemen primerek je tako danes le eden izmed 252 modelov na celem svetu. Še vedno vrhunski, opremljen z V8 motorjem, ki doseže najvišjo hitrost 200 km/h in ceno okrog 2,2 milijona evrov torej ta lepotec išče nov dom. Na ogled in na voljo za nakup bo na festivalu hitrosti Goodwood od 13. julija naprej. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code