BMW M5 E60 generacije, eden izmed prvih tako imenovanih super športnih limuzin je bil na voljo s šest-stopenjskim ročnim in samodejnim sedem-stopenjskim SMG menjalnikom.

Na spletu smo zasledili prodajo izjemno redke različice BMW M5 E60 generacije letnika 2008. Za razliko od drugih M5 različic te generacije pa je ta primerek opremljen z ročnim menjalnikom. Severna Amerika je vztrajala, da je BMW za njihov trg ekskluzivno ponudil opcijo ročnega menjalnika poleg samodejnega menjalnika imenovanega SMG. Inženirji so imeli pri razvoju nove generacije različice M5 veliko dela, saj je bilo težko prekositi legendarno prejšnjo generacijo E39. To jim je seveda uspelo, za uspeh pa je v veliki meri zaslužen odličen motor.

Primerek, ki vam ga predstavljamo danes, je odet v Monaco Blue barvo zunanjosti in popolnoma brez predelav. Prevoženih ima dobrih 135 tisoč kilometrov, zadnji servis je opravil prodajalec, poseg pa je vseboval menjavo črpalke volanskega mehanizma, jermen ter nekaj ostalih malenkosti.

BMWBLOG-bmw-m5-e60-5er-serija5 (9)

Pod motornim pokrovom se skriva pravi dragulj, S85 5,0-litrski V10 bencinski motor, ki razvije 500 ”konjev” in več kot 515 nevtonmetrov navora. Vrti se vse do 8,200 obratov na minuto, le predstavljate si lahko zvočno kuliso desetvaljnika na teh obratih! Prav ročni menjalnik pa omogoča učinkovito izrabo motorja, saj je bil samodejni SMG menjalnik deležen številnih kritik zaradi neodzivnosti.

Oglas smo zasledili na spletnem portalu Bring A Trailer, v času pisanja članka pa je najvišja ponudba znašala 15.250 Ameriških dolarjev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code