BMW je naznanil, da bo BMW Alpina 2002ti ponovno zapeljala na dirkališče. Svojo vrnitev bo otvorila na vsakoletnem dogodku Rolex Monterey Motorsport Reunion na Mazda Raceway Laguna Seca dirkališču prihodnji teden.

Za volanom Alpine bo voznik starodobnikov, Sam Smith. O malo mlajši Alpini 2002ti smo že pisali, članek si lahko ogledate TUKAJ. BMW 2002ti je Alpina predelala leta 1970, vanj pa je bilo vloženega kar nekaj dela. Narejene so bile nadgradnje motorja, razširjeni so bili blatniki, dodana so bila tudi Alpina platišča. V poznih sedemdesetih je bilo vozilo prodano k Vasek Polak BMW iz Hermosa Beach, Kalifornije. Z njo so tekmovali še na Competition of Torrance SCCA leta 1971 in 1972, nato pa so Alpino upokojili.

BMW je naslednjih 24 let čepel v skladišču, nato pa so ga kupili pri BMW Severna Amerika, kateri so Alpino prenovili in z njo tekmovali leta 1996 na Monterey Historic Races. Nick Craw, John Morton, Danica Patric, Boris Said, Bill Auberlen in Tommy Milner so bili vozniki, ki so sedeli za volanom BMW 2002ti Alpine.

V začetku leta 2014 so vozilo prenovili v originalno barvo, 1970 BMW Alpina Team Orange s črnim pokrovom motorja in prtljažnega dela je bila prebarvana s pomočjo njenega originalnega predelovalca. Celo volanski obroč je bil poslan podjetju, tam so ga namreč restavrirali z novim usnjem in šivi.

BMW Alpina 2002ti ima napovedan svoj ponovni nastop na Rolex Monterey Motorsport Reunion od torka, 14.  do nedelje 17. avgusta 2014.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code