Mesec dni nazaj smo se prvič soočali z agresivnim marketingom novega Lexus SUV-ja. Sedaj pa je na voljo tudi bolj realen posnetek, ki prikazuje prednosti in slabosti obeh modelov.

Lexus je ljubitelje bavarcev v zadnjem času razjezil že nekajkrat. S svojimi provokativnimi reklamnimi posnetki so se lotili primerjave RC Coupeja z BMW serijo 4 in poskušali dokazati, da je njihov izdelek boljši od nemškega. Predstavnica se je nato vrnila s predstavitvijo SUV-ja: NX je zelo direktno napadel BMW X3.

AutoGuide nam ponuja odrešitev. Čas je da razkrijemo dejstva s pomočjo testnega BMW X3 xDrive28d (v evropi se imenuje 20d) in Lexusa NX 300h. Pod pokrovom skriva 2,0-litrski dizelski motor, ki proizvefe 190 konjskih moči in 400 Nm navora. Lexus pa je nekoliko drugačen; uporablja dva električna motorja, ki sodelujeta z bencinskim motorjem z Atkinsonovim ciklom. Skupaj proizvedejo 197 konjskih moči. Bo NX prevladal X3? Čeprav ima BMW manj moči, so njegovi pospeški boljši, prav tako vozna dinamika… več pa si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code