Rolls-Royce Motor Cars je naznanil, da v paleto presežnikov prihaja novinec. Nov model bo svoje ime delno prevzel od njegovega predhodnika iz leta 1949: Rolls-Royce Silver Dawna.

“Naš nov Rolls-Royce Dawn obljublja osupljivo, zapeljivo izkušnjo, ki je ne ponuja noben drug Rolls-Royce doslej,” je dejal Torsten Mueller-Oetvoes. “Dawn je lepo vozilo z odprto streho in imenom, ki predstavlja nove možnosti svežega dne – prebujanje posameznikovih čutov in sončni vzhod.” Rolls-Royce Dawn je naslednji korak v renesansi Rolls-Royce Motor Cars, ki se je začela že leta 2003 z lansiranjem Phantoma in kasneje tudi Ghosta in Wraitha. Prihod novega modela tudi utemeljuje nenehno vlaganje BMW Group v svetovni vrh super-luksuznih blagovnih znamk.

rolls-royce-dawn (2)

Novi Rolls-Royce Dawn bo oživel redko Rolls-Royce ime, prvič predstavljeno leta 1949 in to le na 28 zelo posebnih vozilih med letoma 1950 in 1954. Nov začetek za Rolls-Royce v tistem času je bil Silver Dawn: prvič ponujen model s tovarniško izdelano šasijo.

rolls-royce-dawn (3)

Novo življenje, nove možnosti, sveža obzorja – to so besede, ki označujejo novi Dawn. Pričakujemo ga lahko v prvem četrtletju leta 2016.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code