Vsem je znano, da je Rolls-Royce grajen na tradiciji, vseeno pa ne vidimo razloga, zakaj bi njihovi modeli ostali tako monotoni, kot se je to zgodilo v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja. BMW Group se tega zaveda, zato so Rolls-Royca prenovili od glave do pet. Vseeno pa so ohranili njegovo zgodovinsko vrednost. Kaj pa se […]

Vsem je znano, da je Rolls-Royce grajen na tradiciji, vseeno pa ne vidimo razloga, zakaj bi njihovi modeli ostali tako monotoni, kot se je to zgodilo v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja. BMW Group se tega zaveda, zato so Rolls-Royca prenovili od glave do pet. Vseeno pa so ohranili njegovo zgodovinsko vrednost. Kaj pa se zgodi, če RR odtegnejo njegovo tradicijo, in naredijo popolnoma drugačno zasnovan avtomobil?

RR-phantasm

Ravno to je storil oblikovalec Aldo Schurmann, ki je predstavil svojo upodobitev športnega konepta, imenovanega Phantasm. Kar vidite na fotografijah je študija za dinamični Grand Tourer Coupe, ki je takšen, kot bi ga drugače pričakovali od italijanskih znamk.

RR-phantasm_3

Tukaj pa se skriva problem, po našem mnenju je koncept preveč podoben Ferrariju ali pa Maseratiju. Spojene zadnje luči nekoliko spominjajo na Dodge Chargerja, od strani pa je precej podoben Mercedesu SLS, se vam ne zdi?

RR-phantasm_2

Ali ideja ostaja samo na papirju, ali Rolls-Royce razmišlja o novem modelu, ni znano. Vsekakor pa bi s takšnim modelom vstopili v popolnoma neznan svet, kar pomeni konkretno tveganje za prestižno znamko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code