Čeprav imajo pri Rolls-Roycu vrhunsko ekipo oblikovalcev je težko spregledati dejstvo, da elegantnega super luksuznega avtomobila pač ni enostavno preoblikovati v masiven mestni terenec. Pri Roll-Roycu se tega močno zavedajo in ravno to je razlog, da se bodo morda odločili prekiniti načrte izdelave. Član BMW Group odbora za Rolls-Royce, Peter Schwarzenbauer je nedavno povedal, da dokončne odločitve […]

Čeprav imajo pri Rolls-Roycu vrhunsko ekipo oblikovalcev je težko spregledati dejstvo, da elegantnega super luksuznega avtomobila pač ni enostavno preoblikovati v masiven mestni terenec. Pri Roll-Roycu se tega močno zavedajo in ravno to je razlog, da se bodo morda odločili prekiniti načrte izdelave. Član BMW Group odbora za Rolls-Royce, Peter Schwarzenbauer je nedavno povedal, da dokončne odločitve še ni.

Potrebno je omeniti, da je na svetovnem trgu kar 50% prodanih vozil SUV-jev, jasno pa je, da v takšnih vozilih ni možno izkusiti istega občutka užitka v vožnji. Ogroziti ime tako prestižne znamke pa je velika odločitev. Ironično, trenutne izdelave RR modelov niso daleč od nekoliko večje oblike SUV-ja, vsaj kar se tiče oddaljenosti od tal in njihovih dimenzij. Nekaj se je govorilo tudi o tem, da naj bi Lamborghini tudi načrtoval terenca, in tudi ta znamka sedaj navaja, da bo potrebno idejo še pretehtati.

rolls-royce-suv

Rolls-Royce naj bi začel s proizvodnjo prvega SUV leta 2017, vendar je časovni razpored v tem trenutku negotov. Medtem ko Rolls-Royce in Lamborghini obotavljata s svojo izbiro in tehtata prednosti in slabosti, bo Bentley pa bo od tega zagotovo imel največ koristi. Bentleyev “poskusni zajček” SUV na trg prihaja leta 2016, in bo prvi, ter edini super-luksuzen SUV na svetu, vsaj dokler drugi dve znamki ne sprejmeta odločitve.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code