Že nekaj časa je znano, da bo družina bavarskih X-ov prejela novega člana. BMW X7 bo največji, najdražji in, po novem, na voljo tudi v ultra-luksuzni različici, ki naj bi zasenčila celo ultimativno limuzino BMW serije 7.

Po ženevskem avtomobilskem salonu v začetku marca se je karavana novosti iz avtomobilskega sveta preselila v New York. BMW na NYIAS 2016 sicer ni predstavil kakšnih drastičnih novosti, je pa na dan prišlo nekaj informacij o prihajajočih modelih, ki že trkajo na vrata proizvodnje.

BMW-X7-teaser

V intervjuju je Ian Robertson za Automotive News uradno napovedal in potrdil, da bo BMW X7 na voljo tudi v ultraluksuzni verziji, ki bo naprodaj za krepko čez sto tisočakov in bo v notranjosti vsebovala le štiri razkošne sedeže. Robertson je poudaril, da bo prestiž na štirih kolesih svoje atribute prikazal predvsem v obliki kvalitetnega oblazinjenja in mnogih unikatnih/lepotnih ter tehnoloških dodatkov, ki ga bodo razlikovali od standardne različice.

bmw-x7-spartanburg

Bavarski velikan bo predstavljal razširitev GKL (Grand Klasse) modelov, ki trenutno vsebuje BMW serijo 7, družini pa naj bi se pridružila tudi BMW serija 9. BMW bo predstavljal mnogo več od le povečanega BMW X5, saj bo to tudi poskus konkuriranja prihajajoče Maybachove različice Mercedes-Benzovega GL-ja. Kaj pa Rolls-Royce? Britanski RR namreč načrtuje svojega terenskega mogotca z imenom Cullinan, ki naj bi iz proizvodnega traku zapeljal v istem letu – 2018, vendar BMW zagotavlja, da bo med modeloma zelo malo podobnosti.

BMWX7

Najbolj se novih SUV-jev veselijo Američani, katerih prodaja bo v letošnjem letu znašala kar štirideset odstotkov vse prodaje in se iz leta v leto še povečuje.

Vir: Autonews

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code