V času izdelave generacije E34 BMW M5 Touring je bavarsko podjetje izdelalo 891 primerkov tega vozila, izmed teh pa sta bila v Santorini Blue barvi le dva primerka. Eden od teh dveh je sedaj naprodaj!

Vozilo je naprodaj pri podjetju Enthusiast Auto Group v Ohaju. Vozilo je bilo uvoženo v ZDA leta 2000, trenutno pa ima prevoženih 154,828 kilometrov. Kljub relativno zajetnim kilometrom je začetna cena vozila 110 tisoč evrov kar je precej več kot zadnja generacija BMW M5.

BMW Individual Santorini Blue barva pa ni edina posebnost po kateri ta M5 Touring izstopa. V notranjosti sta vključeni dve barvi usnja; Santorini Blue in Lotus White Nappa, v kar je vključen tudi senčnik.

bmw-m5-touring-e34-santorin-blue (20)

Enthusiast Auto Group je poskrbelo za temeljito obnovo motorja, kjer so bili zamenjani mnogi deli; od verige do vodne pumpe, hladilnega sistema, sklopke in drugih vitalnih elementov. Avtomobil ima celo nekaj poprodajnih modifikacij; ročica menjalnika s kratkimi hodi, izpušni sistem, zmogljivostno nadgradnjo, nov diferencial ter še nekaj drugih elementov.

Avtomobil vsekakor ni poceni, a BMW M5 Touring iz leta 1995 je prav gotovo nekaj zelo posebnega.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code