Po razkritju izjemnega koncepta BMW Z4, se nove generacije tega bavarskega kabrioleta že zelo veselimo, BMW pa še vedno pušča odprta vrata za najbolj športno M različico.

Tretja generacija BMW Z4, bo zahvaljujoč novi platformi, tehnologiji in motorjem, verjetno tudi najboljša generacija tega modela do sedaj, če pa bo še izgledal vsaj približno  kot predstavljeni koncept, pa bo ena glavnih odlik tudi videz. Do sedaj smo bili prepričani, da bo najmočnejša različica prihajajočega roadsterja tista z oznako M40i, pa vendar so se sedaj pojavile informacije, ki ne izključujejo tudi prave M različice.

Glede na poročanje spletnega portala Autocar, potencialni BMW Z4 M zaenkrat še ni planiran, vendar M divizija tej ideji vseeno pušča odprta vrata. Podpredsednik BMW M oddelka Dirk Hacker je pojasnil: “Bili smo zelo pozitivno presenečeni nad dobrim odzivom na koncept BMW Z4. Očitno je apetit po emocionalni vozniški izkušnji še vedno zelo velik. Zaenkrat še ni jasno, ali bo BMW Z4 M ugledal luč sveta, lahko pa povemo, da se nam zaenkrat zdijo hitre različice tega avtomobila zelo zanimive.”

bmw-z4-lights-spy-shots (16)

Torej lahko zaključimo, da BMW še ni odpisal te možnosti in ji tudi ne nasprotuje. Skoraj z gotovostjo lahko trdimo, da najprej čakajo na odzive ob debiju nove generacije BMW Z4, šele nato se bodo lahko dokončno odločili, ali obstaja dovolj velik trg za M različico. BMW se v drugi generaciji namreč ni odločil izdelati M različice tega roadsterja, zato tudi ne moremo z gotovostjo trditi, kakšen bo razplet. Seveda pa je lepo vedeti, da ideje še niso zavrgli oziroma je potisnili v kot, saj je ravno BMW Z4 M avtomobil, ki bi razveselil veliko privržencev te znamke, v nasprotnem primeru pa se bomo morali zadovoljiti z različico M40i M Performance, ki bo uporabljala 3.0 litrski šestvaljnik z oznako B58 in še vedno ponujala okoli 360 konjskih moči, kar bo za večino voznikov povsem zadosti.

bmw-z4-lights-spy-shots (19)

Vir: Autocar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code