Do leta 2019 naj bi stekla prodaja novega, zadaj gnanega premium BMW-ja serije 2 Gran Coupe, ki naj bi bil tesen konkurent Mercedes-Benzovemu CLA.

Če si na hitro pred oči narišemo kupejevsko različico serije 2, se le-ta zdi preprosto popolna. Majhen, kompakten, zadaj gnan kupe očara s svojim videzom in poskočnostjo. A če se bolj osredotočimo nanj, spoznamo njegovo veliko pomanjkljivost. Zadaj mu manjka par vrat, kar otežuje “kobacanje” v avtomobil kadar se z njim peljeta več kot dve osebi. Zato se je BMW odločil za rešitev, ki jo je poimenoval serija 2 Gran Coupe in ga bodo izdelovali pod kodnim imenom F44.

bmw-2-gran-coupe (5)

Zunanji izgled bo močno podoben kupejevski in brezstrešni različici serije 2, se bo pa od slednjih razlikovala po nekoliko podaljšani platformi in prostornejšem zadku, kot to že poznamo od drugih Gran Coupe modelov. Dvojka Gran Coupe bo obdržala kratke sprednje in zadnje previse s še vedno prepoznavno kupejevsko silhueto.

Ker je potrebno avtomobil nekoliko podaljšati, so oblikovalci strešno linijo bolj zaoblili in je znižali, kar daje Gran Coupeju eleganten in ne preveč napihnjeno Gran Turismovski izgled.

Na voljo bodo 3- in 4-valjne bencinske ter dizelske motorne enote, pozneje pa bo na voljo tudi priključni hibrid, ki postaja pri bavarski znamki vedno pogostejši. Če bo resnično na voljo že leta 2019, bo njen življenjski cikel relativno kratek, saj v letu 2021 pričakujemo že drugo generacijo serije 2.

Vir: Auto moto sport, Autoproecoes

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code