Čeprav je Mazda MX-5 prejela laskav naziv najboljšega avtomobila leta, pa tudi BMW ni ostal praznih rok. Slednji je namreč slavil pri luksuznih avtomobilih...

Z zaključkom letošnjega izbora na NYIAS, New Yorškem avtomobilskem salonu, je paradni konj bavarske znamke prejel prestižni naslov “2016 World Luxury Car Award”. Sedmica je s svojimi odličnimi značilnostmi zasenčila vso konkurenco in prekosila tudi oba finalista: Audijev Q7, ter imeniten Volvov XC90.

WCOTY

Zelo smo veseli in ponosni, da je bil BMW serije 7 izbran za “Luxury Car of the Year”, je dejal dr. Ian Robertson, član uprave, BMW AG. “Od lansiranja lansko jesen je bil odziv tako iz medijev in naših strank zelo pozitiven. Najbolj je vtist pustilo združevanje sodobnega razkošja z izjemno vozno dinamiko, po kateri je BMW znan. S številnimi tehničnimi inovacijami, vključno z upravljanjem z gestami in laserskimi lučmi, ne more biti nobenega dvoma, da je novi BMW serije 7 najboljši predstavnik znamke, ki postavlja nove standarde v svojem razredu.”

WCOTY

Sedmica uporablja CFRP karbonsko ojačano plastiko, ki vozilo naredi od predhodnika lažje za kar 130 kilogramov. Ena glavnih novosti je tudi paleta različic priključnih hibridov 740e, 740le in 740Le xDrive, ki bodo delovali v kombinaciji litij-ionske baterije in bencinskega motorja. iDrive je prvič na voljo z zaslonom na dotik – to pomeni, da lahko stranke upravljajo sistem na enak način kot sodobne elektronske naprave. Poleg uporabe krmilnika za upravljanje sistema na znan način pa se lahko njegove funkcije izbirajo in vklapljajo z dotikanjem površine zaslona. Naslednja novost v funkcionalnosti sistema iDrive je BMW Gesture Control, ki se predstavlja prvič. Z gibi dlani, ki jih zaznava 3D senzor, se upravlja funkcije infozabave na izjemno intuitiven in uporabniku prijazen način. Temu se pridružuje še držalo za pametni telefon, ki je vgrajeno v sredinsko konzolo in prvič v avtomobilu omogoča brezžično, induktivno polnjenje mobilnih telefonov, s pomočjo daljinskega nadzora parkiranja pa se bo iz ali na parkirno mesto sedmica zapeljala kar sama.

Člani žirije World Car so o zmagovalcu povedali nekaj besed: “To je paradni konj bavarskega izdelovalca avtomobilov, zato preprosto mora biti sinonim za to, kaj znamka predstavlja v smislu tehnologije, oblike in zmogljivosti. In to novi BMW serije 7 vsekakor je. Zelo nov obraz oblikovanja obenem ostaja še zmeraj klasičen. Prav neverjetno dobro se obnese z novo paleto motorjev in ima športno dinamično vožnjo, ki je pri tekmecih v segmentu ni bilo možno zaznati v takšni obsežnosti. Padec za 130 kg zahvaljujoč novemu okvirju “Carbon Core” in 25 novih funkcij, od katerih jih je 13 v sedmentu prvič! V notranjosti potniške kabine je BMW nadgradil prestižni izgled in sedaj razvaja lastnika ne samo z udobjem in dobro oblikovanimi sedeži, vendar tudi z ogromno tehnologije. Novi BMW serije 7 prinaša nove funkcije, kot ambientalna “sky lounge” panoramska streha in “ambient air package”, ter najpomembnejše – upravljanje z gibi. “

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code