Slavni britanski bloger Shmee150 je na testnem dirkališču BMW M v Franciji med prvimi na svetu preizkusil preprodukcijski BMW F90 M5. Kako se avtomobil obnaša s svojimi tremi različnimi voznimi načini, ki prvič vključujejo tudi štirikolesni pogon? M5 še vedno dopušča "driftanje"?

Shmee150 je znan in uspešen britanski avtomobilističen novinar, ki svoje dogodivščine s svetom deli preko zanimivih in izčrpnih videoposnetkov. Tudi sam je lastnik izredno lepih avtomobilov. Trenutno si lasti vozila McLaren 675LT Spider, Aston Martin Vantage GT8, Ferrari FF, Aston Martin Vanquish Volante, Ford Focus RS in klasičnega Mini Cooper Sport.

Ker je v svetu avtomobilizma Shmee150 uvrščena zelo visoko ga je BMW M povabil na ekskluzivno prvo vožnjo predprodukcijskega avtomobila BMW F90 M5.

bmw-f90-m5-shmee150 (6)

Pred začetkom snemanja si je Shmee150 zastavil vprašanje, če bo štirikolesni pogon pokvaril vse veselje, ki ga prinašajo vozila BMW M. Že v opisu posnetka lahko vidimo, da zabava v vožnji ostaja kljub sistemu M xDrive. Pod pokrovom motorja je namreč 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 s pribljižno 600 konjskimi močmi in 700 Nm navora, pospešek do stotice pa naj bi znašal pod 3,5 sekunde.

Po hitrem ogledu zunanjosti Shmee150 sede v novi M5, z njim pa je v potniški kabini DTM BMW voznik Timo Glock, ki razloži določene stvari in zapelje nekaj prvih krogov. Za volan nato sede tudi Shmee150, ki v vseh voznih načinih preizkusi avtomobil in izrazi svoje mnenje. In ja, med drugim v zavojih tudi poplesuje z zadkom.

Več si oglejte v spodnjem videoposnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code