Ko je govora o Lamborghini Huracanu moramo vedeti, da govorimo o pravem superšportniku. No, BMW E30 M3 kljub desetvaljnemu motorju ne velja za superšportnika. Je spopad med njima sploh pravičen?

Huracan je naslednik uspešnega Gallarda in je trenutno najbolj prodajan Lamborghinijev avtomobil. Tako na papirju kot v praksi je Huracan podivjana pošast in tako se obnaša tudi na dirkah na ravni stezi. Ga ima torej BMW E30 M3 sploh možnost premagati? No, potrebno je povedati, da ta E30 M3 vsekakor ni originalna različica avtomobila. V njem je bi opuščen motor S14 in zamenjan za 5,0-litrski V10 s kodnim imenom S85. Tako je, v majhen prostor pod pokrovom motorja v M3 so uspeli namestiti legendarni motor iz E60 M5. Poleg zamenjave motorja pa je bil slednji deležen še nadgradnje moči in naj bi po lastnikovih besedah dosegel kar 535 konjskih moči.

bmw-e30-m3-vs-huracan-02

S to majhno spremembo je mali BMW bolj podoben mogočnemu Huracanu. Tudi Huracan je namreč oskrbovan iz 5,2-litrskega desetvaljnika, ki premore 610 konjskih moči. Lamborghini ima torej še vedno več moči, boljši oprijem zaradi uporabe štirikolesnega pogona in hitro pretikanje prestav po zaslugi 7-stopenjskega DCT menjalnika. Ga BMW lahko vseeno dohiteva?

No, rezultat si boste lahko ogledali v spodnjem videu, mi pa ne moremo brez komentarja. Kljub zmagi močnega Italijana je Bavarec ostal tesno za njim in mu dihal za ovratnik. M3 je uporabljal ročni menjalnik in njegove moči ni nadzorovala elektronika. Seveda je M3 tudi lažji kar mu je pomagalo ohranjati tako dober rezultat. Ne glede na vsa dejstva smo presenečeni nad hitrostjo impresivnega E30 M3!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code