BMW AG poroča o najšibkejši donosnosti od leta 2010, kar pomeni slabo leto za podjetje in izvršnega direktorja Haralda Krueger. S tem je BMW izgubil vodilno mestno v prodaji, saj ga je prehitel Mercedes-Benz.

Sredi trdega dela in osredotočanja na novo napredno tehnologijo je dobičkonosnost podjetja BMW v letu 2016 padla na 8,9 odstotkov iz 9,2 odstotka leto prej. Dobiček je tako ob koncu leta brez obresti in davka znašal 9,39 milijarde evrov, povprečna analitična ocena pa je po podatkih podjetja Bloomberg predvidela 9,82 milijarde evrov dobička. Delnice so tako padle za kar 4,2 odstotka, kar je največ v zadnjih štirih mesecih.

“Popolnoma smo osredotočeni na implementacijo naše strategije, ki vključuje avtonomno vožnjo in električna vozila,” je v izjavi dejal Krueger. “Od leta 2019 naprej bomo pospešeno vpeljevali povsem električna vozila z novo napredno tehnologijo.”

bmw-autonomous-driving-inext-project (6)

BMW se tako namesto kratkočasnih presežkov in številk v prodaji sedaj raje osredotoča na inovativno prihodnost. Bavarsko podjetje s sedežem v Münchnu načrtuje povsem avtonomno, električno vozilo iNext za leto 2021 s čemer si bo ponovno vrnil vodstvo med konkurenti. Ker pa so za razvoj novosti potrebne finance BMW istočasno vpeljuje nove zanimive modele med katerimi izstopa SUV X7 kateri bo na trg prišel prihodnje leto.

Že po zaslugi nove generacije serije 5 in Mini Countrymana bodo prodajne številke za leto 2017 nekoliko višje, pri BMW pa poudarjajo, da obete zakriva politična in gospodarska nestabilnost.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code