Prikaži kategorije
Domov / Kategorije / BMW M3 / Sto tisočakov za 27 let star BMW E30 M3!
e30-m3-evolution-II (7)

Sto tisočakov za 27 let star BMW E30 M3!


Pred nami je vozilo z absurdno ceno, s katero lastnik cilja predvsem na zbiratelje in ekstremne ljubitelje modela. E30 M3 je seveda eden bolj zaželjenih vozil stare bavarske flote, še zmeraj pa je takšna vsota denarja malo pretirana.

Sto tisoč dolarjev je njegova izklicna cena v eBay oglasu, in po podrobnejšem pregledu fotografij postane jasno zakaj. Je skoraj brezhibno ohranjen primerek, za nameček pa še spada v omejeno serijo Evo II, ki je bila proizvedena v le 500 enotah. Po navedbah oglasa je bilo vozilo hranjeno v “kontroliranem” okolju, na dve leti pa je prejel tudi menjavo vseh tekočin, kar pomeni, da je bilo zanj poskrbljeno kot se spodobi. Na žalost pa E30 ni ostal v originalnem stanju; vanj so vgradili izpušni sistem iz nerjavečega jekla, ogromno ozvočenje in Koni/Eibach vzmetenje.

e30-m3-evolution-II (19)

Notranjost, zunanjost in celo motor so tako brezhibno očiščeni, da vozilo izgleda kot novo. Kar pa seveda ni, njegova letnica razkrije starost: 1988. M3 Evo II ima tudi svojo serijsko številko: 309 od 500, v barvi Macau Blue. Iz Združenega kraljestva je bil v ameriko pripeljan v letu 2008, popolno prenovo pa je doživel leta 2010.

e30-m3-evolution-II (2)

Čeprav je M3 doživel že nekaj predelav to ni glavni razlog, zakaj je cena tako brutalno previsoka. Vozilo ima namreč vseeno kar nekaj prevoženih kilometrov: 149,000, kar nakazuje na konkretno uporabo. Seveda pa se bo tudi za modro strelo našel kakšen kupec, ki bo pripravljen odšteti še tako napihnjeno vsoto.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×