Čakali smo nanj n ga končno tudi dočakali! Seriji 3 limuzina se je s svojo facelift preobrazbo pridružil še Gran Turismo. Slednji bo kupcem na volj z začetkom poletja, njegovi najpomembnejši trgi pa so Kitajska, Nemčija in ZDA.

Kaj se je na trojki spremenilo? Drastičnih sprememb zunanjosti pač ni, več poudarka je namreč na serijski opremi in modernizaciji funkcij. Nova izvedba Gran Turisma ima posodobljeno paleto tri in štirivaljnikov, poraba goriva pa se je zmanjšala tudi za štirinajst odstotkov. Nova generacija BMW motorjev vključuje bencinsko trojico, ki premore od 184 konjskih moči do 326 KM, ter pet dizelskih različic od 150 KM do 313 KM. Povsem nova pridobitev je 325d Gran Turismo, najbolj varčno posodobitev pa je prejel 320d GT, ki je odslej za 13,8 odstotka bolj učinkovit. Trojka je na pogled občutno športnejša s standardnimi LED žarometi, LED meglenkami in zadnjimi lučmi.

Tudi notranjost je postala bolj sofisticirana in sedaj uporablja kvalitetnejše materiale in notranje obloge. Kromirane obrobe kontrolnih elementov, novi dekorativni leseni poudarki, barve in izvebe usnja poudarjajo premium občutek v potniški kabini. Posodobljen je seveda tudi infotainment sistem – glavni poudarek je na BMW Professional navigaciji višje ločljivosti, ki z menijem v ploščastem dizajnu kot pri novi sedmici, omogoča lažji pregled. Tudi vaš pametni telefon bo prejel novo funkcijo – indukcijsko polnjenje, če ga boste seveda izbrali.

BMW 320i Gran Turismo, 318d Gran Turismo in 320d Gran Turismo v standardni izvedbi uporabljajo šeststopenjski ročni menjalnik, vsi drugi pa imajo brez doplačila samodejni osemstopenjski Steptronic. Vsi bencinski motorji BMW serije 3 Gran Turismo in dizelska 320d in 330d GT so opcijsko na voljo z xDrive štirikolesnim pogonom, medtem ko ima 335d GT štirikolesni pogon standarden. Tako kot do sedaj je GT na voljo v Sport Line, Luxury Line in M Sport verzijah, Estoril Blau je na voljo le pri M Sport modelih, na voljo pa sta tudi dve novi kovinski barvi karoserije, kakor tudi tri nove oblike platišč in dodatne možnosti oblazinjenj ter notranjih okrasnih oblog.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code