BMW X2 bo v ponudbi legendarne nemške znamke predstavljal bolj trendovsko izbiro za vse, ki bi radi nekoliko bolj izstopali.

BMW je včeraj tudi uradno predstavil novo pridobitev ponudbe športnih terencev, ki sliši na ime X2. Le-ta je osnovan na manjšem X1 in za razliko od tega nekoliko bolj trendovski, krajši in celo nižji. Predstavlja unikatne elemente zunanjosti, ki poskrbijo, da X2 na prvi izgled izgleda bolj kot kombilimuzina in ne kot terenec.

Opremljen je lahko s številnimi različnimi aluminijastimi platišči od velikosti 17 pa do vse 20 palcev. Seveda je zunanji izgled močno odvisen od izbrane opreme, osnovna različica ima klasične odbijače in plastične obrobe v črni barvi, različica M Sport predstavlja bolj agresiven komplet M odbijačev, M Sport X pa plastične obrobe v srebrni barvi skupaj z bolj izrazitim kompletom odbijačev.

BMWBLOG-BMW-X2- (30)

Osnovna različica ima oblazinjenje iz blaga, dekorativne elemente armaturne plošče v Oxide Silver in piano črni barvi, vozniki pa bodo opazili tudi 6,5-palčni BMW navigation system multimedijski zaslon. Na voljo bo seveda veliko dodatne opreme, med njo najdemo Dakota usnje, lesene oziroma aluminijaste dekorativne elemente, panoramsko strešno okno, LED paket osvetlitve notranjosti in LED žaromete, barvni ”head-up” projekcijski zaslon ter napreden multimedijski zaslon SystemNavigation Plus velikosti 8,8-palcev.

BMWBLOG-BMW-X2- (27)

V evropi bo X2 na začetku na voljo v treh različicah. Osnovni sDrive20i bo predstavljal 2,0-litrski TwinPower Turbo štiri-valjni bencinski motor, ki razvije 141 kilovatov in 280 nevtonmetrovnavora. Pogonski sklop slednjega združuje tudi 7-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, kar trendovskemu športnemu terencu omogoča, da do stotice pospeši v 7,7 sekunde, pospešuje pa vse do 227 kilometrov na uro. V prihodnosti pričakujemo tudi različico sDrive18i, ki uradno sicer še ni bila najavljena.

Navdušenci nad dizelskimi motorji bodo lahko izbirali med različico xDrive20d in xDrive25d. Le-ta sta opremljena s Twinpower Turbo dizelskem motorjem, ki razvije 140 kilovatov oziroma 170 kilovatov. Oba združujeta tudi 8-stopenjski Steptronic samodejni menjalnik, zmogljivejši xDrive25 pa do stotice pospeši v 6,7 sekunde. Sicer pa pričakujemo, da se bodo cene osnovne različice z osnovnim bencinskim motorjem pričele pri približno 35 tisoč evrih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code