Letos je nagrada za svetovni športni avtomobil leta 2018 ponosno pripadla BMW F90 M5. Zaradi večjih zmogljivosti in izpopolnjene vozne dinamike je v ožjem finalu suvereno premagal Hondo Civic Type-R ter Lexusa LC 500.

Danes je združenje ”World Car Award” v New Yorku razglasilo letošnje zmagovalce izbora svetovni avto leta. Volvo XC60 se je v ponos znamke uvrstil na prvo mesto in se tako lahko pohvali z generalnim nazivom svetovni avto leta 2018 ”World Car of the Year 2018”. Le-ta je bil predstavljen približno leto dni nazaj, žirija ga pa je izbrala med konkurenti kot so BMW X3, Audi Q5 ter Mercedes-Benz GLC. V ožji izbor sta bila sicer uvrščena tudi Range Rover Velar in Mazda CX-5, ki pa nista pokazala dovolj za osvojitev naziva. V kategoriji luksuzni avtomobil leta so sodelovali kar trije modeli VAG koncerna, Audi A8, Porsche Cayenne in Porsche Panamera. Naziv je seveda osvojil novi A8, ki je bil predstavljen v sredini prejšnjega leta. V kategoriji svetovni športni avtomobil leta 2018 je zmaga pripadla novemu BMW M5, s konkurenco pa je pometel prav zaradi moči in izrazite vozniške dinamike. Sicer pa so se v tej kategoriji za naziv borili še Lexus LC 500 in Honda Civic Type R.

Za najboljši mestni avtomobil je bil pričakovano izbran Volkswagen Polo, ki je premagal Ford Fiesto in Suzuki Swifta. Nissan Leaf je izzival Chrysler Pacifico Hybrid in BMW 530e iPerforamnce in tako tudi osvojil naziv do okolja najbolj prijazen avto leta 2018. Na koncu je sledila še podelitev nagrade za svetovni dizajn leta 2018, ki je pripadla Range Rover Velarju.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code