Prihajajoča najmočnejša različica serije 8, bo prvi produkcijski M8 v zgodovini, izgledal pa bo nekako takole.

BMW je nekoč že ustvaril zanimiv M8 projekt, ki pa ni na žalost nikoli zagledal sončne svetlobe in je služil le kot razstavni avtomobil. Sedaj pa je projekt M8 še kako resničen, BMW pa nam je dal v predogled že nešteto slik zakamufliranega prototipa, s čimer hočejo povečati navdušenje in pričakovanje za prihodnje leto, ter naznaniti svoj povratek na dirkanje v Le Mansu.

Render, ki smo ga danes zasledili na spletu, kaže mišičastega M8 Coupe s tipičnim M oblikovalskim jezikom in bolj poudarjenim ‘bodykitom’. Kolesa so večja kot pri seriji 8 Coupe, prednji konec je bolj agresiven, avto pa je spuščen bližje k tlom. Silhueta vozila je zato dolga in elegantna, z zelo privlačno strešno linijo, zadnjim spojlerjem, jeznimi žarometi in ‘nabitimi’ boki; skratka fantastična.

BMW M8 bo prejel še močnejšo različico 4.4 litrskega twin-turbo V8 motorja, ki je svojo pot našel v novo generacijo BMW M5, kar bo konkurenci poslalo pravo sporočilo ob prihodu tega modela. Točno koliko moči bo na voljo zaenkrat še ne vemo, vendar nekatera poročila navajajo, da naj bi se ‘štalica’ pod motornim pokrovom, povečala vsaj na 615 konjskih moči.

BMWBLOG-m8-bmw (2)

Fotograf: Motor1.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code