Tako je leta 1986 izgledal TV oglas za legendarnega E30

0
Vse od legendarnega BMW E30 M3 do prvega bavarca z vgrajenim štirikolesnim pogonom...vse to in še veliko več prikazuje ta TV reklama iz davnega leta 1986.

BMW serije 3 e30 danes verjetno ne potrebuje posebne predstavitve, saj o tem ikonskem modelu vemo veliko, vendar temu ni bilo vedno tako. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je ta avtomobil prvič zapeljal na ceste, je potreboval pravo, uspešno marketinško kampanjo za pritegnitev čim večih potencialnih kupcev. Ker govorimo o osemdesetih, so to seveda izvedli preko TV reklame, rezultat pa je izjemen in izgleda kot, da bi reklamo snemala filmska ekipa, ki je posnela obalno stražo.

BMWBLOG-e30-comercial (10)

 

Vsi akcijski prizori v tem šest minutnem videu so posneti leta 1986, vključujejo pa vse tipe e30 modelov, od karavanov in kabrioletov do legendarnega BMW M3 e30. V akciji na snegu lahko vidimo celo enega prvih bavarcev s štirikolesnim pogonom – BMW 325iX, ki je uporabljal viskozno sklopko na centralnem in zadnjem diferencialu. Navor je bil, s planetarnimi gonili, razdeljen 37 odstotkov na prednjo in 63 odstotkov na zadnjo os, v primeru zdrsa ene osi, pa je lahko sistem preko viskozne sklopke prenesel do 80 odstotkov navora na os z večjim oprijemom. To je pomenilo, da se je lahko avtomobil ‘izkopal’ iz prenekaterih težkih situacij, ki bi običajno serijo 3 pustile ‘na hladnem’.

Na srečo, niso vsi kadri namenjeni le prikazu tehnoloških značilnosti avtomobila, temveč jih je nekaj zgolj za razkazovanje izjemne lepote in dizajna tega legendarnega avtomobila, ki je lep še danes, takrat pa je bil zagotovo med najlepšimi. No dovolj govoričenja, poglejte si sami in presodite ali imate raje današnje reklame ali imate raje to iz osemdesetih?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code