Ko BMW serije 4 Gran Coupe pride na trg leta 2019 bo nadomestil pomemben produkt serije 3. Prav serija 4 Gran Coupe naj bi nadomestila serijo 3 Gran Turismo.

Vir navaja, da je BMW spoznal zahtevno plat istočasnega prodajanja omenjenih dveh modelov, zato so se odločili, da bodo od sedaj naprej prodajali le enega izmed teh dveh modelov. Odločili so se za bolj privlačnega, a še vedno dovolj uporabnega; serijo 4 Gran Coupe.

Do uradnega začetka prodaje je še dobri dve leti, a računalniški umetniki so že vzeli stvari v svoje roke in izdelali predogled prihajajočega novega modela. Videno fotografijo je naprimer izdelal Andrei Avarvariim ki prikazuje proporce trenutne serije 4 Gran Coupe, upošteva pa tudi najsodobnejši oblikovalski jezik znamke. Nova serija 4 tako prikazuje bolj sploščene in raztegnjene poteze, ki poudarjajo eleganco. Vozilo uporablja laserska luči, le te pa so povezane z nekoliko večjimi ledvičkami. Izstopa tudi sprednji odbijač, ki s svojo elegantno športnostjo poskrbi za pravi atletski videz.

bmw-4-series-gran-coupe (1)

Silhueta uporablja dve glavni liniji, ki ju bomo lahko našli na vseh bodočih vozilih BMW. Dimenzije ostajajo podobne trenutnim pri seriji 4 Gran Coupe, podaljšala naj bi se le medosna razdalja in sicer za bogatih 7 centimetrov.

BMW trenutno dela tudi na električnem BMW serije 4 Gran Coupe, ki bo luč sveta ugledal leta 2020 in bo tako konkuriral Teslinemu Model 3. Električen BMW serije 4 Gran Coupe bo le eden izmed treh različnih pogonskih sklopov v novi seriji 4. Na voljo bo seveda tudi tradicionalen bencinski motor, priključni hibrid in povsem električna izvedenka. BMW s prihajajočim model cilja na domet 500 km, kar trenutno lahko uspe le z 90 kWh baterijo. Najverjetneje bo končna kapaciteta baterije okrog 70 kWh, saj bo uporabljala novo tehnologijo z boljšim hlajenjem in večjo gostoto.

Domet 500 km je do leta 2020 vsekakor uresničljiv, Tesla namreč z Modelom 3 že sedaj cilja na podoben domet.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code