BMW ima že dolgo tradicijo varnostnih avtomobilov na dirkah kraljevega razreda motociklizma - Moto GP. Sedaj so odkrili najhitrejšega in najmočnejšega v zgodovini, ta čast pa gre BMW M5 z vsemi M Performance deli, ki jih bo možno kupiti.

Varnostni avtomobili za tako pomembne dirke so vedno nekaj posebnega in tudi morajo biti. BMW je za Moto GP vedno prispeval najboljše kar je imela na razpolago M divizija in sedaj ni nič drugače. Skupaj z M Performance dodatki za novega BMW M5, ki bodo razkriti tekom današnjega dne, so prvič pokazali tudi najmočnejšo in najhitrejšo stvaritev do sedaj v obliki BMW M5 Moto GP Safety Car M Performance.

BMW M5 poganja 4.4 litrski V8 twin turbo motor, ki proizvaja kar 600 konjskih moči in 750 Nm navora, vso to moč pa preko 8 stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. To mu omogoča brutalne pospeške, ki osramotijo tudi marsikaterega superšportnika, saj do stotice potrebuje vsega 3,4 sekunde, končna hitrost pa z izbranim M Driver paketom znaša kar 305 kilometrov na uro. Zahvaljujoč novi platformi je nova generacija M5 tudi mnogo lažja od predhodne, kar pomeni, da se bo dobro znašla tudi med zavoji na dirkališču in ne le na dirkah v pospeševanju.

M5 nove generacije že sam po sebi izgleda zelo dobo, agresivno in športno, z novimi M Performance dodatki pa izgleda naravnost besno in nam hkrati ponuja predogled, kakšni te dodatki sploh bodo, saj uradne predstavitve še ni bilo. Poleg tipične poslikave zunanjosti in varnostnih luči, v oko najprej pade ogromna količina karbona na avtomobilu, za ušesa pa poskrbi M Performance izpušni sistem, ki po naših izkušnjah doda avtomobilu tisto piko na i. V notranjosti poleg rdečih kontrastnih dodatkov lahko najdemo tudi školjkaste dirkalne sedeže v kombinaciji usnja in alkantare, za katere pa ne vemo ali bodo poleg ostalih dodatkov ravno tako del M Performance ponudbe, ali so bolj kot ne zahteva za varnostni avtomobil. Več o dodatkih bomo seveda povedali ob uradni predstavitvi te linije, ko bodo verjetno znane tudi cene, do takrat pa si napasite oči na tej “beštiji”. Izgleda hudo mar ne?

BMWBLOG-MotoGP-M5-MPerformance (18)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code