BMW je obljubil, da bo na avtosalonu v Frankfurtu predstavil nekaj zares velikega in glede tega se vsekakor niso lagali, saj bodo predstavili novega BMW X7 iPerformance Concept, ki je velika novost v vseh pogledih.

Kot vedno je BMW pripravil svoje konceptno vozilo, ki želi prikazati največji približek končnemu serijskemu vozilu. Fotografije koncepta prikazujejo velikanskega mešanca z ogromno sprednjo masko, pred njim pa lahko pokleknejo celo največja in najmogočnejša vozila iz sveta prestižnih terencev. Oblikovanje je vizualno vertikalno raztegnjeno, uporabljenega pa je veliko kroma, ki skrbi, da daje novi X7 res pravi premium izgled in občutek.

BMW-X7-Concept-3

Če se iz sprednje maske prestavimo nekoliko bolj na bok vozila lahko opazimo kljuke, ki se skrijejo v vrata vozila ter režo za polnjenje tega hibridnega velikana. Dizajnerji so si dali duška tudi pri nameščanju velikih platišč ter velike steklene strehe vozila. Da je izgled res športno-eleganten potrjujejo velike zračne reže odbijača spredaj ter vitka sprednja svetila.

V notranjosti so oblikovalci uporabili drugačen pristop, saj je potniška kabina veliko bolj pritajena, a izredno prestižna. Točne podrobnosti bodo znane 8. septembra, a že sedaj lahko opazimo, da koncept uporablja dvobarvno usnje, lesene okrasne elemente in svetlejše poudarke. Tudi tehnologija v vozilu bo igrala ključno vlogo, saj bo voznik prijetno obdan z velikimi digitalnimi zasloni oz. instrumentalno ploščo ter informacijsko-zabavnim sistemom iDrive, v celoto pa bo lepo sovpadal zanimiv, futuristično obarvan volanski obroč.

Sprva smo bili deležni govoric, da bo pogonski sklop v BMW X7 na vodikove celice, sedaj pa se zgodba nekoliko spreminja. Namesto slednjega bo namreč X7 iPerformance, ki bo uporabljal že znano hibridno tehnologijo, ki jo trenutno že uporablja 740e iPerformance. Slednji ima nameščen TwinPower Turbo štirivaljni bencinski motor, ter električni motor za katerega energijo skrbi 9,2 kWh litij-ionska baterija.

Proizvodnja bo stekla z vsaj tremi motornimi enotami, ki bodo vključevale tudi 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljnik s 340 konjskimi močmi in 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 s 450 konjskimi močmi. V ponudbi bi lahko pristal tudi dizelski BMW X7 z oznako X7 xDrive40d, več informacij pa bo na voljo 8. septembra.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code