S poletjem 2014 smo naznanili, da se bodo v novi sezoni Top Gear z najnovejšimi Bavarci poigrali tudi Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond. Nova sezona je tukaj, prav tako četrta epizoda, v kateri vso pozornost ukradeta M3 in i8.

Že pol leta je minilo od prvih izjav Clarksona o BMW i8 in M3/M4, s katerima je bil sam precej zadovoljen. Njegove pohvale zaradi klasičnega vsakdanjega sarkazma in cinizma pomenijo veliko. V opisu BMW i8 je na koncu povedal: “Toyota je že skoraj cel svet prepričala, da lahko kupci, ki želijo hibrid, rečejo adijo konceptu zabave. Z novim BMW i8 pa so dokazali, da to ni nujno res. Še vedno stojim za svojo izjavo, da gremo s hibridi v napačno smer. Z BMW i8 pa je ta napačna smer vsaj prijetnejša.”

V epizodi je svojo vlogo odigral tudi BMW F80 M3, Clarkson je lansko poletje sicer pisal o M4, vendar zaradi njune podrobnosti lahko omenimo njegov komentar pri Motorsport Coupeju F82: “Ko izberete funkcijo Sport Plus in potisnete nogo do konca, M4 poskoči kot presenečen morski pes. Res odkrito povem, že dolgo nisem užival v vožnji tako kot z M4.”

Kako se njegova neizmerna hvala obeh modelov odraža v novi epizodi? Obe vozili sta testirani na prelepi pokrajini Združenega kraljestva, seveda pa sta preizkušena tudi na Top Gear testnem dirkališču. Prejšnji teden smo bili priča zanimivi epizodi, v kateri je bilo prisotno še eno BMW vozilo: BMW M6 Gran Coupe, ki se je preganjalo med čredami živine, zato le hitro na lov za posnetki, v spodnjem  pa si lahko ogledate odseke M3 in i8 v najnovejši epizodi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code