Bo to morda vstopni športni model Toyote? Sodelovanje BMW in Toyote je znano že nekaj časa, skupaj namreč podjetji ustvarjata novi roadster, ki se bo pri BMW imenoval Z5, članek si lahko preberete TUKAJ. Po poročanju japonskih medijev pa Toyota sedaj načrtuje novi model, osnovan na bavarski seriji 1. O podrobnostih je znano le nekaj […]

Bo to morda vstopni športni model Toyote? Sodelovanje BMW in Toyote je znano že nekaj časa, skupaj namreč podjetji ustvarjata novi roadster, ki se bo pri BMW imenoval Z5, članek si lahko preberete TUKAJ. Po poročanju japonskih medijev pa Toyota sedaj načrtuje novi model, osnovan na bavarski seriji 1. O podrobnostih je znano le nekaj malega, do sedaj vemo le, da bo vozilo izdelano pod kodnim imenom 69DZ in bo prvič predstavljeno leta 2017.

Pod pokrovom motorja naj bi se skrival 1,5-litrski štirivaljnik, ki proizvede 150 konjskih moči in 150 Nm navora, povezan pa bo s šeststopenjskim avtomatskim ali ročnim menjalnikom. Zaradi gradnje iz lahkih materialov in teže samo 1000 kilogramov, bo Toyotina enka imela zelo nizko porabo, samo 3,33 l/100 km.

primerjava
Toyota naj bi se za uporabo karoserije BMW odločila za zagotovitev popularnosti in dobre prodaje v Evropi. Pri Best Car Magazine celo pravijo, da bodo pri razvoju tesno sodelovali z BMW. Širijo se tudi govorice, da bo koncept predstavljen že na 2015 Tokyo Motor Show, ki bo potekal konec oktobra prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code