Autocar ob bok postavi tri orjake, ki pa niso le okorna transportna sredstva, o ne. Pred vami so najmočnejši svojih vrst: BMW X5 M, Porsche Cayenne Turbo S in Jeep Grand Cherokee SRT.

Če imate prišparan zajeten kupček denarja in si želite voziti v udobju, prostornosti in imeti pod pokrovom motorja nekaj mogočnega, potem so superšportni SUV-ji prav za vas. Na trgu se pojavlja vedno širša paleta takšne ponudbe, katerega torej izbrati? No, če bi izbirali po rezultatih hitrostnega tekmovanja na ravnini, potem odgovor najdete v spodnjem posnetku. Porschejev Cayenne pod pokrovom motorja skriva 4,8-litrski osemvaljnik, ki vozilu omogoča 570 konjskih moči in 800 Nm navora, do stotice pa naj bi potreboval le 4,1 sekunde. Tudi BMW X5M uporablja V8, le da je ta 4,4-litrski, vendar pa ima od Cayenna 5 konjskih moči več in 750 Nm navora.

bmw-jeep-porsche

S takšnimi specifikacijami bavarski član težke M kategorije do 100 km/h potrebuje 4,2-sekunde. Potem pa je tukaj še zadnji tekmovalec in edini, ki ni Nemec. Ameriški Cherokee SRT že morda ima najmogočnejši, 6,4-litrski V8, vendar mu to ne pomaga veliko, ko se postavi ob bok nemškemu inženiringu. Jeep je namreč s 475 konjskimi močmi močno podhranjen in do 100 km/h potrebuje približno pol sekunde dlje od konkurentov. Kateri bo najboljši?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code