Mali mestni križanec BMW X2, ki naj bi uradno predstavitev dočakal v le nekaj urah je predčasno ušel na svetovni splet. Oglejte si prve fotografije novega BMW F39 X2!

Novi BWM X2 s kodnim imenom F39 se je po konceptni predstavitvi svetu prvič predstavil tudi v končni serijski različici. Posebnost novinca je BMW logo na stebričku D kot smo ga lahko videli že pri konceptu, le-ta pa se je dejansko obdržal tudi pri serijskem avtomobilu.

Že pred uradno predstavitvijo so torej ušle fotografije težko pričakovanega malega križanca. Vidimo lahko BMW X2 xDrive20i z M Sport paketom v Monocrome Misano Blue barvnem odtenku. Prav tako vam razkrivamo ekskluzivno fotografijo BMW X2 X-line v Dakar Yellow barvnem odtenku.

bmw-x2-leaked (3)

Fotografije razkrivajo, da se bo mali X2 veliko bolj domače počutil v mestih, na bolj robustnem terenu pa bo le občasno. Avtomobil sedi na platformi UKL, ki je bila prvič uporabljena za modela BMW X1 in MINI Countryman. BMW X2 je le eden izmed 23 novih vozil, ki bodo osnovani na tej platformi. Novi X2 si bo z BMW X1 delil tudi motorje, in sicer dizelske ter bencinske, trivaljne in štirivaljne, moč pa se bo raztezala med 116 in 231 konjskimi močmi.

Luč sveta naj bi v prihodnosti ugledala tudi M Performance izvedenka z največjo močjo 300 konjskih moči. Najverjetneje bo delovala pod oznako BMW X2 M35i xDrive.

Vse različice novega BMW X2 bodo gnane na sprednji kolesni par ali opcijsko na vsa štiri kolesa, večina agregatov pa bo povezana le s samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom. Pri določenih izvedenka bodo kupci lahko izbrali tudi ročni menjalnik, pri najmočnejši pa naj bi bil na voljo tudi 7-stopenjski DCT.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code