Izjemen potencial S55 motorja pod pokrovom novega F8X M3 in M4 večina težko spregleda. "Chip-tuning" je najbolj pogosta modifikacija, s katero veliko poprodajnih podjetij izboljša moč in navor že tako mogočnih modelov.

Seveda BMW ni navdušen nad tem, da se lahko vsakdo igra z elektroniko vozila. Posledično so temu namenjeni različni varnostni ukrepi, s katerimi je delo pri predelavah nekoliko oteženo. Očitno pa njihovo varovanje ni bilo dovolj izpopolnjeno, saj je v le nekaj mesecih na trgu že nešteto možnosti, kjer lahko svojega M3/M4 osvežite in mu dodate nekaj več konjskih moči.

mcchip-dkr-f82-m4 (2)

Med njimi je tudi Mcchip-DKR iz Nemčije. Da bi prikazali svoje sposobnosti in razpon moči, ki jo lahko iztisnejo iz 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnika, imamo v spodnji galeriji nekaj fotografij iz Dyno testa. Po njihovih navedbah naj bi M4 na fotografijah namesto 431 standardnih konj sedaj proizvedel 534 konjskih moči. Izboljšan je tudi navor, ki je iz 550 Nm prešel na 672.

Najboljši del je verjetno hitra inštalacija, za katero naj bi potrebovali le 3-4 ure. Sliši se vse popolno kajne? Vedeti pa morate, da je tako drastična nadgradnja moči lahko izjemno riskantna; kakšna je obraba različnih delov pri napornejšem delovanju pa bomo verjetno izvedeli šele čez nekaj mesecev. Slaba stran je tudi, da s takšnimi predelavami ostanemo brez garancije, dotično podjetje pa tudi ne ponuja svoje. Kakorkoli, vozilo izgleda naravnost fantastično, z nekaj aerodinamičnimi dodatki in športnimi sedeži pa je M4 že pripravljen na spopad s kakšnim dirkališčem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code