Če model ostane takšen, kot so ga oblikovali pri Autobild.de, bomo vsi veseli kajne? O BMW Z5 se govori že kar nekaj časa, roadster naj bi bil prvi plod sodelovanja BMW s Toyoto, v katerem bo ustvarjen tudi Scion FR-S. Toyotin superšportnik lahko pričakujemo s trdo streho, Z5 pa bo imel mehko. Iz Japonske prihaja […]

Če model ostane takšen, kot so ga oblikovali pri Autobild.de, bomo vsi veseli kajne? O BMW Z5 se govori že kar nekaj časa, roadster naj bi bil prvi plod sodelovanja BMW s Toyoto, v katerem bo ustvarjen tudi Scion FR-S. Toyotin superšportnik lahko pričakujemo s trdo streho, Z5 pa bo imel mehko. Iz Japonske prihaja elektronika in opcijski hibridni pogon, BMW pa bo ponudil svojo inovativno gradnjo iz lahkih materialov ter svoje motorje.

Kakšna bo zmogljivost novega BMW Z5? Moč se bo gibala od 190 konjičkov vstopne izvedbe do 425 konjskih moči v Z5 M. Opcijsko bo moč izbrati hibridni pogonski sistem, ki naj bi imel 204 KM.

bmw-z5-autobild

Kar se tiče oblikovanja, je možno še veliko različnih izpeljav. Verjetno pa bo BMW ostal pri oblikovanju, ki ga uporablja za svoje roadsterje. Z nekoliko modernejšim pridihom seveda. BMW Z5 naj bi bil prvič predstavljen leta 2017, z začetkom prodaje še isto poletje.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code