Ker standardna paleta X modelov bavarskega podjetja očitno ni dovolj, se nam bo v nekaj letih pridružila popolnoma nova veja oblikovanja in filozofije. Mešanec med serijo 1 in X1 je bil sedaj tudi prvič upodobljen.

Čez približno tri leta lahko pričakujemo popolnoma nov segment vozil: serijo 1 “Sport Cross” oziroma “XCite“, ki uporablja interno ime NEC (New Entry Crossover). Zaenkrat je znanih še bolj malo informacij, lahko pa ga primerjamo s Citroenovim Cactusom in Nissanovim Jukom, ki bi mu tudi predstavljala največjo konkurenco.

Oblikovanje in zarisovanje modela naj bi se zaključevalo, zato nestrpno pričakujemo kakšne bolj oprijemljive fotografije. Po nedavni izjavi BMW inženirja naj bi se NEC od BMW X1 razlikoval v podobnem razmerju kot se Range Rover Evoque razlikuje od Freelanderja. Njegov izgled bo po vsej verjetnosti zelo eksperimentalen, smiseln in inovativen.

bmw-crossover

Tako kot veliko prihajajočih modelov bo tudi upodobljen crossover uporabljal novo platformo in posledično pogon na sprednji kolesni par. Ker bo xCite dejansko mešanec dveh vstopnih modelov, bo tudi cena temu primerna. Gibala se bo relativno nizko: okoli 26 tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code